De werking van responsive webdesign

Met responsive webdesign is een website toegankelijk via elk medium die momenteel bestaat. Mensen gebruiken niet meer een apparaat om hun informatie vandaan te halen. Voorheen was het alleen een computer waarop mensen het internet konden bezoeken. Nu zijn het zoveel apparaten waar vaak websites niet op gebouwd zijn. Met als gevolg dat de content niet altijd goed te lezen is. Alleen door met de telefoon in te zoomen en heen en weer te schuiven is de tekst beter te zien. Dit is echter geen prettige manier. Daarnaast zien we steeds meer internetpagina’s die zich ineens lijken aan te passen aan het beeldscherm. Dit komt doordat deze verwerkt zijn met responsive webdesign. Daarom is het steeds meer van toepassing om gebruik te maken van responsive webdesign. Webton weet hoe dit moet en is daarom de beste partner voor al uw zaken rondom uw website. Wij zijn in staat uw website te bouwen, te ontwerpen en te onderhouden zodat het een grote groep bezoekers aan gaat trekken. Al deze facetten zijn onderdeel van internetmarketing. Hoewel internet zo op het oog heel eenvoudig lijkt, gebeurt er achter de schermen heel veel. Wanneer dit soort dingen goed aangepakt worden, dan heeft uw website meer kans op succes. Responsive webdesign draagt hieraan bij, omdat een internetpagina op meerdere apparaten te bezoeken is en goed te lezen is. Bezoekers zullen daarom sneller uw pagina opzoeken, wat meer klanten kan opleveren. Er bestaan voordelen maar ook nadelen rondom responsive webdesign. Wel raden wij bedrijven aan hier gebruik van te maken. Vooral met het oog op alle technologische ontwikkelingen die nog gaan komen. Dit staat namelijk zeker niet stil en op den duur zal u alle voordelen halen uit responsive webdesign. Maar eigenlijk zal u er nu al profijt van hebben. Zodra internetbezoekers merken hoe gebruikersvriendelijk uw website is, des te sneller zullen zij weer terugkomen.

De werking van responsive webdesign

Een goed onderhoud aan uw internetpagina draagt daardoor zeker bij aan de marketing en promotie van uw onderneming. Het draait nu niet meer alleen om de mooie kleuren, het originele lettertype en de foto’s, maar ook om de technologie erachter als responsive webdesign. Hiermee wordt een website bewerkt met de volgende technieken:

 • een goede apparaat detectie
 • een broncode
 • tekst optimalisatie
 • korte zinnen in artikelen
 • een content management systeem

Webton is in staat al deze eigenschappen te verwerken in uw website. daarnaast leveren wij ook nog andere diensten zoals:

 • webdesign
 • webshops
 • zoekmachine marketing
 • linkbuilding
 • nieuwsbriefmodule

Al deze diensten dragen bij aan de internetmarketing van uw bedrijf. Dit kan namelijk niet meer ontbreken in uw portefeuille. Geen enkele onderneming kan meer zonder het internet. Klanten zoeken als eerst via de zoekmachines naar de aanbieder van hun gevraagde diensten. Het is niet meer het telefoonboek of de plaatselijke krant, maar het internet. Dat is enigszins een nadeel, omdat de concurrentie op het internet groter is dan in een krant of zelfs het telefoonboek. Hoe valt u op tussen al die internetpagina’s? Dat is moeilijk, maar het toepassen van responsive webdesign kan er al voor zorgen dat uw bedrijf onthouden wordt. Aarzel daarom niet om gebruik te maken van de vaardigheden van Webton. Hier werken deskundigen op het gebied van internetmarketing waaronder responsive webdesign. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw internetpagina op de volgende apparaten probleemloos te lezen is:

 • netbooks
 • laptops
 • computers
 • smartphones
 • tablets

Mensen gaan namelijk niet meer alleen naar een computer om op het internet te gaan, maar ze gebruiken hier het snelste hun smartphone voor. Deze hebben ze sneller in de hand en zo komen ze ook sneller tot hun informatie. Snelheid is alles tegenwoordig. Als uw website ook nog zich snel aanpast aan elke mobiel apparaat die gebruikt wordt, wellicht komen klanten dan ook sneller naar uw onderneming toe.

Met oog op de toekomst

Als u voor uw onderneming een website laat bouwen, dan hoopt u uiteraard op een hoop bezoekers. Het is niet altijd even eenvoudig om mensen hiernaar toe te trekken. Het vergt veel promotie en marketing. Maar als zij eenmaal uw pagina hebben gevonden, dan wilt u dat ze blijven en het liefst klant worden. Een gebruikersvriendelijke website is daarom al een stap. Het gebruiken van de techniek van responsive webdesign kan daarom bezoekers aantrekken en vasthouden vanwege de volgende werkingen.

 • Makkelijk te lezen teksten.
 • Het menu is goed te bedienen via een smartphone.
 • De gehele website is goed te zien op ieder scherm.

Steeds meer bedrijven kiezen voor responsive webdesign en dit is geen slechte keus. Al zijn nog niet alle browsers hier geschikt voor. Dit is echter afhankelijk van het type browser wat een bezoeker gebruikt. Hier hebt u of Webton geen invloed op. Wel kunnen wij u zeggen dat dit in de toekomst minder gaat zijn en dat alle browsers geschikt zijn voor responsive webdesign. Mede daarom raden wij aan dit ook te laten bouwen voor uw onderneming. Mogelijk neemt het aantal mobiele apparaten met internetmogelijkheden alleen maar toe. Zorg ervoor dat uw onderneming voorbereid is op alle technologische ontwikkelingen die nog gaan komen. Dit lukt u nog beter wanneer u gaat samenwerken met Webton. Onze diensten staan beschreven op webton.nl. Hier kan u ook alle informatie lezen omtrent responsive webdesign en de deskundigheid van onze medewerkers. Kies voor een ervaren bureau als Webton om het succes van uw onderneming op het internet lange tijd te behouden.

Comments are closed.

Scroll to Top